yvonne1_1_redigerad

Trevligt. Yvonne Hammervald dyker in och hejar. Yvonne köper Semla. Kul säger hon, kul att träffas här.

Äntligen.. 🙂 hon säger att hon väntat länge på att få träffas och det låter ju alltid kul. Vi har mycket att prata om. Tomten… på torget framför lillcentrum fanns det vid juletid, när vi var små, en tomte som delade ut julklappar, berättar Yvonne. Själv har jag inget minne av detta. Frälsis brukade också sjunga på torget.

Efter en stund så kommer Yngve in. Va kul! Det var länge sedan. Yngve och Yvonne pratar lite om gemensamma dottern June, Japan och om hyresnivåer i Tokyo. Det är dyrt att bo där. Yvonne har hälsat på dottern över julen och har roliga saker att berätta om besöket.

En barnvagn kommer inkörande på fiket och vid handtaget är Micke Vinsa. Micke och Yngve pratar spelningar och repningar. Det är nån pryl som Micke har med sig till Yngve, riktigt vad har jag svårt att förstå. Ev. nån gitarrpryl..?

Yngve frågar om han får hänga här med oss – han var ju inte uppväxt på Midgårdsvägen utan kom från ”farliga Smedvägen.” Men klart han ska hänga och fika. Alla är välkomna.

Barnens, vår barns, dagis och skolgång gås också igenom. Moterssori, Valdorf. Hur har skolgången påverkat våra barn och vilken nytta gör det om man i föräldragruppen på dagis och skola har en bärande idè. Yvonne tycker att att deras dotter Jennifer som har haft stor nytta av att haft en bra skolgång. Det blev lättare för henne att ta till sig matematik och naturvetenskap.

Vi pratar om musik och det är kul. Yngve tycker det är så sköt att vara lite fördömmande, jag gillar Lars Winnerbäck, men Yngve kan inte förstå hans storhet. Väldans kategoriskt och kul! 🙂

Det pratas om olika musiker och spelstilar. ”gamla stjärnor” från Handen. Var tog dom vägen?

Micke och jag kommer in på en diskussion om slit och släng. Han hade vart på Jordbrotippen och räddat ett trumset från att gå i kras. Ett Perl. En annan gång var det någon som skulle slänga en nästan ny cykel bara för att den hade fått punka. Vad är allt på väg?

Mickes son, tror jag det är, sover skönt i barnvagnen hela tiden vi pratar och fikar.

kaffe_semla2_redigerad

Nästa lördag ska jag gå på MC-mässa i Älvsjö. Yamaha Custom Club har en monter och där ska jag och Annelie står hela dagen.

Men passa på att träffas och prata ni andra.
Så syns vi veckan därpå.

Annonser