Johannes vecka har gått i plogningens tecken.

Johannes vecka har gått i plogningens tecken.

Samhällsbyggaren Johannes satt och väntade med en kopp kaffe. Han har mycket ideèr om samhället och nu i synnerhet plogbilar. Men eftersom han saknar en semla så bjuder jag honom på en av Bageriets special semlor. Plogning eller bristen på sådan upptar stor del av vårt samtal.

Yvonne, pigg som en liten ekorre, och brorsan Ove kommer in och nu har vi mycket att dryfta. Barn och relationer. Om att ”kärleksfullt” gräla på barnen. Detta gnabb uppfattas inte lika av alla. Är man inte mitt i gnabbet kan det uppfattas som riktigt tråkigt. Vi kommer fram till att barn som är lika sin föräldrar, har lika sidor som föräldrarna ofta kommer i dispyt ofta om just detta. Det vill säga. Om man har sidor hos en själv som man inte gillar är det lätt att hitta dessa hos sina barn.

Goda kolor...

Goda kolor...

Har ni handlat 2-öres kolor? Men har ni handlat 0,5 öres kolor? Sonja berättar om när hon var liten och kunde handla kolor för ett halvt öre stycket. Det tog priset!

I konditori Klenätt kunde man handla godis. Tanterna där var snälla. Men när Ove kom med en 2-krona vart tanterna misstänktsamma om sa åt honom att gå hem med pengen. Att ta lite pengar hemma för att handla godis hade alltså sina sidor. Tanterna i godisaffären visst vem man var och hur mycket pengar det var rimligt att man hade. Social kontroll.

Hannes, Ove,  Sonja och Yvonne.

Vi syns väl nästa lördag?

/ Gunnar

Annonser