Stationsvägen från Norr, bild Haninge kommuns bildarkiv

När vi gick ner och badade så passerade vi järnvägen. På denna bild så ligger snön kvar i små högar men man kan känna våren i antågande.

Till höger i bilden, precis ovan järnvägsvagnen, så kan man skymta badhytterna. När jag ibland lyckades klättra upp på taket till dessa badhytter vart det svårt att ta sig ner. Man måste hasa sig på magen ner till kanten och hänga ut i luften och släppa ner sig. En del gånger så satt jag på taket och led mina kval. Det var så långt ner till marken. Så stunden på taket vart ofrivilligt lång.

Ibland när man pratar om matvanor så kom jag ihåg färdkosten vi fick med oss från morsan. Mariekex och saft. Hela dagen i solen. Bad och skoj. Mat; mariekex och saft. Men man överlevde. Ingen svalt ihjäl nere på stranden. Men våra magar knorrade säkert när vi tog oss över järnvägen, uppför den långa trätrappan, genom tunneln under Nynässvägen. När våra barfotafötter möter stanplattorna i centrum ( utecentrum) så upplever man dessa släta plattor som en befrielse. Man gick barfota. Man åt mariekex.

/ Typografborg

Annonser